Cape Town - The Mother City
De laatste 6 nachten/dagen:
Na een lekkere snelle vlucht landen we in Kaapstad, The Mother City! Binnen een mum van tijd hebben we alle bagage en hetzelfde geld voor de huurauto! Op weg naar Noordhoek! We appen host Sian die ons van allerlei informatie per app voorziet en waaruit blijkt dat we haar in de Airbnb niet gaan zien. In het pikkedonker komen we aan op een beveiligde compound en we openen de deur... We wisten via de plaatjes op internet dat het er goed uit zou zien maar zo goed!? De Airbnb blijkt echt een gigantische villa te zijn! De kinderen roepen WOW en rennen door de lange woonkamer heen en weer (ook even wat energie kwijtraken). We gaan snel een hapje eten bij The Toad in de Noordhoek Farm Village, een begrip in Noordhoek waar we elke keer wel terugkomen als we in de regio zijn. Voor het eerst kunnen we ook een klein stukje van de Olympische spelen zien… gek zeg dat je dat ook kan missen! Terug bij het huisje kids in bed (Senn is nogal overtuigend in zijn beslissing dat hij naast mij slaapt, er is geen speld tussen te krijgen). Lekker veilig en warm mama want het is zo koud! En dat klopt, het is een mooie villa heel moeilijk warm te krijgen in de Zuid-Afrikaanse winter. De temperatuur verschilt ook nogal, rondom Kruger 30-35 graden en hier nu max 14 graden. Nadat ik gedoucht heb wil ik mijn haar föhnen… bam elektriciteit shut down. We krijgen de host niet meer te pakken en het hele systeem zit zo ingewikkeld in elkaar dat we het zelf niet opgestart krijgen. Snel in bed.. daar is het tenminste warm en op naar morgen!
Eindelijk een nacht doorgeslapen!!! Wat een stilte en een rust… Fijn! We hebben 2 volle dagen mooi weer en hierna is de weersvoorspelling echt bagger! De kids en Michel mountainbiken bij Constantia Uitsig Wine Estate waarna we bij Kristen's Kick-ass Ice Cream overheerlijk ijs halen. Hierna doen we vanuit Simonstown nog een whale tour. Al snel zien we er eentje in de haven en hierna zien we er nog 6 in de oceaan! Prachtige beesten zijn dit toch! Onderweg mooie vergezichten, pinguïns en zeeleeuwen. Het weer is fantastisch vandaag en we genieten volop! We sluiten de dag weer af in de Farm Village, ditmaal bij The Foodbarn, een restaurant van een chef die oprichter is geweest van het wereldberoemde sterrenrestaurant La Colombe in Constantia. Overheerlijk gegeten en Nova & Senn ook lekker gespeeld in de naastgelegen gloednieuwe speeltuin! We duiken voldaan ons bedje in! De wijn smaakte overigens weer heerlijk... 🤣👍🏻🇿🇦👌🏻🍷
Op dag 3 starten we aan de V&A Waterfront in Kaapstad, we shoppen en eten er heerlijk wat... alweer... ja alweer! Hierna rijden we door naar Atlantis Dunes Nature Reserve waar we gaan quadbiken en sandboarden. We twijfelden eerst omdat het 1,5 uur rijden was vanuit Noordhoek maar vanuit Kaapstad is het nog maar 40 minuutjes en dus prima te doen. En wat een mooie route.. velden met gele bloemen staan in bloei vanwege de vele regenval. Bomen hellen over gevormd door de wind. We hebben geen moment spijt. Voor de liefhebbers van Wie Is De Mol?, in de editie van vorig jaar gingen de deelnemers ook quadbiken in dit mooie gebied.
Het is big business dat quadbiken... Op de een of andere manier vinden we onze weg en worden we uiteindelijk meegenomen door een gids. Senn is ontzettend boos dat hij niet zijn eigen quad krijgt. Onder dwang en met een stoere helm loopt hij uiteindelijk mee. Hij bij mij en Nova bij Mies voorop. Waar de 1 zodra we de motor starten het uitgilt van de pret is de ander juist het tegenovergestelde. Drie keer raden wie het echt waanzinnig vindt!!!! Ik geniet echt met volle teugen door het gegil jahoeeee, dit is leukkkkk, mama wat kan jij goed rijden (i know). De gids heeft door dat we goed kunnen rijden en geeft nog ff extra gas en wijkt af van de normale route! Elke keer laat ik wat ruimte en kan daardoor extra hard! We stoppen kort voor uiteraard wat foto’s, want met zulk wit zand en uitzicht op de Tafelberg en dit mooie weer moet je wel! Nova ontdooit ook langzaam… maar wat we hierna gaan doen vindt ze het leukste van allemaal! Sandboarden… Michel gaat eerst om het te laten zien met de rugzak vol spullen…
Hierna bedenkt Senn zich geen moment en roetjst ook de berg af… Nova durft niet direct alleen en wil met mij. Tuurlijk doen we! Michel staat foto’s te nemen... maar had niet ingecalculeerd dat we met zijn 2en en zeker met mijn gewicht wat verder zouden komen dan Senn in zijn uppie doet… de rugzak ligt vol in de weg… en manlief heeft hem open laten staan! We roetsen hem omver en vullen 'm ongeveer voor de helft met zand!! De plank is beschadigd en Nova haar enkel ook een beetje. Gelukkig had Michel zijn camera vast! We roetsjen ondanks dit lekker door. De gids zegt dat Mies en ik ook samen wel op een bord passen.. heeft zeker een bril nodig! Maar goed ik vouw me op (houd alle spieren aangespannen, dat kan ik) zodat Michel alle ruimte heeft. We gaan met een vaart naar beneden… we filmen het en lachen ons rot en precies op dat moment worden onze mond-neus gaten en poriën gevuld met een hoos aan zand wat opspat! Met een slappe lach waar niemand meer uitkomt wagen we ons aan een tweede poging! Maar nu ga ik achterop… Hadden we niet moeten doen... Nogmaals hadden we niet moeten doen... In tegenstelling tot mijzelf lukte het Michel namelijk niet zijn buikspieren aangespannen te houden… We vliegen onbedoeld over een onvoorziene heuvel... Hierdoor schiet Michel naar achteren en schuiven mijn lieftallige billen naar achteren en land ik tot twee keer toe in volle vaart knetterhard op mijn stuitje. De gids roept of alles goed is... Met de slappe lach zegt Michel alles goed maar huil en lach ik van de pijn dat het niet goed zit! Afijn ik heb met deze activiteit mijn stuitje ernstig bezeerd… gekneusd zeker... een breuk het zou kunnen. (Geen breuk, wel zwaar gekneusd bleek bij thuiskomst) Hierna rijden we met een volgeladen auto naar onze volgende laatste accomodatie: Hazendal Wine Estate. Het is er warm, enorm luxe, er is wifi en een enorme tv met sportkanalen! Dat hebben we nodig want het weer wordt in de avond al slecht! En de komende dagen is het vooral regen, regen en regen. Ik kan inmiddels niet meer zitten op mijn billen... Het opstaan gaat ook zeer lastig 🤣-In Nederland maar even checken 🙈🤣🙈🤣. We eten bij Hazendal, het is lekker maar de gerechten zijn me iets te luxe! Helemaal voor de kids hahaha. We regelen toch om wat normaals te krijgen en sluipen hierna ons bed in. Wij Olympische Spelen kijken en de kids…hun iPad 🤣🤣.
Vanochtend regent het hard net als de hele nacht eigenlijk! We besluiten naar een Alpaca Farm in de buurt te gaan. Het valt door de regen een beetje tegen. De kleintjes en moeders mogen niet aangeraakt worden ivm bacteriën. De anderen wel, maar die staan te schuilen. Het is echt een farm puur voor de wolproductie! Super zacht en warm en tegen een aanzienlijk bedragje neem ik een muts en sjaal mee! Voor op de fiets straks naar m’n werk!
Hierna gaan we lunchen bij een nabij gelegen wijnhuis, Fairview Wine & Cheese, vooral bekend om z'n geiten die via een brug over de weg kunnen lopen. Het restaurant is volledig afgeladen, het is namelijk Women's Day in Zuid-Afrika dus alle Zuid-Afrikanen zijn vrij. Moeten we ook hebben in Nederland! Het lukt me om een tafeltje te krijgen en nemen een heerlijke borrelplank en de kids een pizza. Terwijl we binnen aan het eten zijn… droog… Maar zodra we naar buiten gaan regen... Terug naar het hotel dan maar en we relaxen daar de late namiddag en hele avond. We hebben even nergens meer zin in en het weer is er ook naar! Truste en op naar morgen!
De laatste volle dag: mijn stuitje doet toch wel behoorlijk zeer! We gaan eerst even langs bij Boschendal waar we onze wc luchtjes geuren kopen (rook zo lekker afgelopen 2 jaar) en de kids spelen in de speeltuin. Hierna houden we een speurtocht voor een opblaasbare zwemband en extra sterke pijnstillers.. Anders overleef ik de vlucht echt niet. Nergens te vinden helaas en we besluiten naar Kaapstad te rijden, het is toch rot weer. We shoppen daar en vinden zowaar een zwemband! We sluiten de dag af met een heerlijke maaltijd bestaande uit sushi en wijn voor ons en voor Nova & Senn lekkere spaghetti voor we weer terug rijden naar Hazendal. Uiteindelijk toch nog een heerlijke dag!
De laatste ochtend spelen Nova &Senn terwijl ik inpak bij de bij Hazendal behorende binnenspeeltuin Wonderdal, een geweldig mooie interactie belevingswereld voor kinderen waar ze volop genieten. Het is zowaar droog dus voor we vertrekken kunnen we nog een rondje midgetgolf spelen... die holes zijn alleen 4x zolang als wij ze kennen dus dit duurt wel even! Zodra we klaar zijn begint het te hozen! Hup de auto in en op naar onze laatste maaltijd op Zuid-Afrikaanse bodem! We besluiten nog een laatste keer bij The Toad te gaan eten, de spareribs, pizza en calamaru strips smaken weer uitstekend.
Dit was het alweer helaas… Veels te kort wat ons betreft! Zuid-Afrika wat was je weer ontzettend mooi, we gaan met een hoop herinneringen terug naar huis!
Weer een top verslag,alleen niet zo leuk van je stuitje😥
Een geweldig laatste verhaal en fantastisch geschreven Leonie 👍
Jullie kunnen allemaal terugkijken op een geweldige vakantie, veel ondernomen, veel gezien en nieuwe ervaringen opgedaan en het was weer leuk kullie via de blog te kunnen volgen.👍😘
Vakantie gaat altijd veel te snel voorbij. Vooral als het goed is. Dank je dat ik heb mee mogen genieten.
Oohh wat een vette reis zeg! Ik snap dat het te kort was, maar jullie hebben er alles uitgehaald! En jij neemt weer een souvenir mee Leonie, is traditie😆
Wat een geweldige verhalen waren het Mies Leo en de kids heerlijk om te lezen en op naar de volgende reis denk ik😜😜
Dank voor weer een mooi reisverslag ..weer volop mee genoten.jammer van je stuitje...maar denk dat het ondanks dat toch een prachtige reis geworden is