michel-leonie-nova-senn-2024.reismee.nl

Mkuze

Dag 7,8,9: Mkuze

Op weg naar het warmere klimaat. Dit keer niet St-Lucia maar iets hogerop vanwege het feit dat we heel graag een keer terug naar Mkuze Gake Reserve willen en er een unieke maar ook wel wat dure Game Drive gepland staat in Manyoni Private Game Reserve.

Na een behoorlijk lange maar ook intensieverit van 4 uur komen we aan bij de Ghost Mountain Inn. Michel heeft ons weten om te boeken naar een suite. Lekker ruim dus! De grote Gecko boven ons bed heb ik wel even door het personeel laten verwijderen.. friend OR NO Friend 🤣🤣🤣

Vanavond als opening een Zulu Dans…ik ga Michel dit nog eens na laten dansen whahaha. De trom geluiden waren wel net wat te hard voor Senn, maar verder een leuke opening, maar ietwat commercieel. De Lodge is een stuk drukker dan de afgelopen dagen en dat is met name voor mij weer even wennen. Die rust en de bush ik hou er gewoon van!

Het is vakantie en we mogen uitslapen… maar de tijden in Afrika zijn gewoon anders omdat het vroeg licht en ook weer vroeg donker wordt! We slapen om uiterlijk 21.00 uur allemaal 🤣🤣

In de ochtend naar Mkuze Game Reserve. We zien er Neushoorn, Giraffen en heeeeel veel Nyala’s. Omdat Michel in Manyoni National Park een Pangolin Game Drive op de planning heeft staan moeten we terug. Omdat we zo moeten haasten vertrekt hij zonder een lange broek…dat heeft gevolgen..want hij loopt door de Bush met doornen, scherpe takken etc… hij heeft er een mooi paar wonden op zijn benen bij 🤣🤣. Hij had er namelijk al 1 opgelopen deze vakantie! De eerste dag van de vakantie was hij namelijk tikkertje aan het spelen met Nova, die klom een speelgoed ding op, Michel erachter aan en zo brak de eerste trede af en haalde zijn been open. Wie weet die put nog van 2 jaar geleden op de allereerste dag 🤣🤣🙈🙈

Huiden Pangolin Safari: Hij heeft wel een Pangolin gezien. Zeer zeldzaam en met uitsterven bedreigd. Ook is direct duidelijk dat het een zeer mooi park is. Over 1,5 dag hebben we er nog een privé game drive!

Ik ben met de kids bij de Lodge gebleven en ze hadden een kids activiteit geregeld. Met nog twee engelse jongetjes van dezelfde leeftijd als Nova en Senn gingen er 2 stagiaires en een dame die wat meer ervaring zou moeten hebben op insecten en kleine dieren op pad in de tuin. We hadden het alle drie na 10 minuten wel gezien🤣🤣🤣 een vlinder noemden ze een mot, ze vingen een spin in een take away doosje voor eten en drukte het dood bij het dichtdoen van het doosje. Bij 🦎 bleven ze uit de buurt en contact met de kids was er niet.. hopeloos slecht haha. Op naar morgen!!

Een beetje uitslapen en op naar de boottocht… olifanten, krokodillen en hippo’s stonden op de website als aankondiging! Super tof altijd… echter kwamen we tot de conclusie dat ook deze activiteit nogal tegen valt 🤣🤣🤣… olifanten zijn vertrokken naar het nabij gelegen Swaziland ofwel Eswatini. Krokodillen nergens te bekennen en de Hippo’s hadden we al gespot en de driver van de boot bijna een half uur erna pas… afijn de vergezichten waren mooi. We hebben de activiteit met 1,5 uur in laten korten en de middag doorgebracht met zelf game driven in Mkuze! Erna vroeg slapen want de wekker gaat om 04.45!

We gaan een game drive maken in Mayoni Private Game Reserve!!! Best wel duur maar wat een prachtig reservaat!! Twee keer zo groot als Babanango en de diversiteit van de natuur op zich is werkelijk al prachtig!!

De rangers zijn op zoek naar mannetjes leeuwen die vanuit het Noorden komen en gisteren avond het Zuiden van het game reservaat zijn ingetrokken. We bevriezen zo wat maar na enige tijd vinden we het eerste mannetje!!! Tof!!! Maar het wordt nog beter. Een sighting als deze hebben wij iig nog nooit gehad. Terwijl de mannetjes leeuw zachtjes begint te roepen om zijn broer verbazen we ons hoe groot deze eigenlijk is. Als zijn broer het gebrul beantwoordt begint de achtervolging. Ze vinden elkaar en beginnen gedurende de tocht die ze afleggen het Zuidelijk territorium af te bakenen door te sproeien en met hun ogen en manen waar geur klieren in zitten hun geur te verspreiden. Met het sproeien en rennen door het reservaat krijgen we ook uitgebreid hun ballen te zien. Nova is er enigszins van onder de indruk en roept uiteindelijk.. zoo ze hebben best wel hele grote ballen he. Ze slingeren de hele tijd heen en weer hahahaha

Uiteindelijk laten we ze bij een waterhole achter en vervolgen onze rit waar we nog veel moois zien. Het is dat dit privé reservaat niet te betalen is, maar wellicht komen we er ooit nog eens terug!!!

We drinken warme choco en thee uit de auto en sluiten het veel te vroeg naar onze zin af omdat we vandaag nog naar het National Kruger Park moeten afreizen! Deze reis duurt wel wat lang maar is ook weer mooi! We checken aan de grens uit bij Zuid Afrika, stempeltje hier en een stempeltje daar. Ook een beetje lachen hier en daar zodat de mensen achter de balie die heeeel erruggg langzaam hun werk doen toch een beetje tempo maken. Autootje voor 5 meter in, autootje weer uit om vervolgens bij de grens van Swaziland tegenwoordig Eswantini weer het zelfde riedeltje te herhalen en daar in te checken. Als we Zuid-Afrika weer inrijden na enige tijd herhaald dit riedeltje zich. Bijzonder weer om het zo mee te maken, maar ook behoorlijk onzinnig hahaha. We redden het niet om boodschappen te halen voor we het Kruger Park in rijden. We moeten namelijk om uiterlijk half 6 in Lower Sabine Rest Camp zijn en dat is nog minimaal een uur rijden vanaf Krokodil Bridge zonder dat we eventueel dieren zien. We reddennhet precies op tijd. We hebben een huisje aan de Sabie Rivier met een waanzinnig uitzicht. De huisjes zelf zijn echt verouderd, simpel maar effectief. Ik ben blij met m’n muskietennet en Nova vindt dat ook! Dit keer slapen de meiden samen en de mannen samen. Die rieten daken hier vindt ik maar niks.. veel te bang dat er spin, schorpioen of slang ‘‘s nachts uit te voorschijn komt hahaha.

Nova en ik zijn samen hermetisch afgesloten… tis dat ik Senn er niet bij kan nemen anders had ik dat echt gedaan. Gelukkig is dit mannetje zich nog van niks bewust of kent weinig tot geen angsten en slaapt letterlijk binnen 10 seconden in. Op naar morgen!

Riet Sp

Weer top om alles te lezen van jullie belevenissen 👍🙋‍♀️

Wout

Wat een belevenis voor de kinderen.
En wederom een mooi verslag van jullie reis door Afrika

Chantal

Weer genoeg beleefd en gezien. Fantastisch 😍

Trudi

Weer een boeiend verhaal en veel gezien en beleefd, top 👍👍

Thijs

Weer een heel mooi verhaal 👍

Joke

Jeetje wat een verhaal zo boeiend 👌😍

piet messemaker

nou al met al weer leuke ervaring weer mee gemakt met zijn allen in afrika ik heb jullie verhaal gelezen en pas op met vliegen of muskieten die kunnen nare gevolgen hebben voor al met de kids en jullie zelf dus als je in het bos of hoog gras of struiken loopt je zelf goed beschermen nog fijne vakantie verblijf daar waar je ben in afrika xxx grtjs ome piet

Mirjam

Love it😍

Lijneke

Wat een avonturen weer..geweldig.
Volop genieten dus. ook voor het thuisfront.
En uit alles blijkt dat de kinderen het ook prima naar hun zin hebben.kan niet wachten op het volgende hoofdstuk..veel plezier nog jullie

Monique

Leuk verhaal, er wordt genoeg beleeft!
Erg leerzaam voor de kinderen!

Natasja

Mooi om zo met jullie op reis te kunnen 📖