michel-leonie-nova-senn-2024.reismee.nl

Ballooning & Stepping

Dag 3:

Deze ochtend heel vroeg op. We gaan namelijk iets heel tofs doen en hebben gisteren avond laat te horen gekregen dat het door gaat…de afgelopen dagen zijn alle activiteiten geannuleerd wegens de harde winden! Dus we boffen!!!!

We rijden om kwart voor 6 weg van onze cottage volledig aangekleed in winterkleding want het is echt knetterkoud! We komen tot onze verassing de eigenaar tegen gekleed in een zeer kort hempje en broekje (brrrr) die net doodleuk is weze squashen ( waar… we snappen er geen bal van, want in de weide omgeving is niet een normaal iets te bekennen, maar goed) en dit om 04.00-05.30 uur in de ochtend. In het pikkedonker rijden we naar de plek waar we moeten zijn. Een lekker groot en warm vuur verwelkomt ons! Dan is het tijd om in de mand te klimmen… we gaan namelijk een ballonvaart maken! Hoe uniek! We komen niet een heel eind van de start plek vandaan doordat er eigenlijk nauwelijks wind staat, maar de vergezichten zijn prachtig!

Wat een ervaring! Senn had er aanvankelijk wel wat moeite mee.. want hij heeft en hoogtevrees (zegt ie zelf) en het geluid van de branders was erg hard. Het was een soort Efteling pagode XL qua ervaring hahaha

We krijgen allen een ballonvaart diploma, ontbijten en dan zit het er alweer op. Om 11.00 uur deze ochtend gaan we nog wat tofs doen! Namelijk met XL steps de berg op en eraf roetsen… we krijgen allemaal een paars haar netje op, een helm en echte biker handschoenentjes. De kinderen gaan bij ons voorop de Step waarna we ze vakkundig naar beneden mogen laten rollen. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, want doordat we beide wegens omstandigheden nauwelijks gesport hebben heeft dit direct wel ff een aanslag op onze bovenbeenspieren…heerlijk!!! Daarnaast is het niet een normale weg, maar een Road vol gravel en grote rotsblokken. Senn schreeuwt het uit whoegieeee dit is leuuuuukk!

We zijn niet alleen bij deze activiteit. Er is nog een brits gezin met een jongen van 10 en een Afrikaanse vader met dochter. De Britse man blijkt een ex Olympische wielrenner. Natuurlijk moet hij zijn skills showen… iets wat zijn vrouw niet leuk vindt want de jongen van 10 vindt het doodeng! Maar eerlijk is eerlijk…goede skills…ook goede spieren trouwens maar geen aardige man.
Dit was fantastisch om te doen!!! Hierna gaan we op advies van de gids eten bij The Valley Bakery. Overheerlijk zelf gebakken brood, taart, muffins…noem het maar op. We eten hier onder andere de allerlekkerste nacho’s ever in een heerlijk warm Afrikaans zonnetje!

Het leuke aan Afrika vinden wij ook de gesprekken met de locals. Altijd vriendelijk en oprecht geïnteresseerd. Een wat oudere man naast ons zegt ik ken jullie dialect…ik ben Nederlands en kom oorspronkelijk uit Den Haag. Trots als hij is spreekt hij met een inmiddels Zuid Afrikaanse tongval nog een aardig woordje Nederlands. Heerlijk dit toch! We sluiten de dag af met een blik van dichterbij op de Drakensbergen en een lekkere Savanna bij de cottages. Het is weer goed koud en stokten de openhaard flink op! Morgen naar onze 2e locatie!

Wout

Weer een prachtig verhaal.
Een ballonvaart zou ik nooit doen knap van jullie.
Kijk uit naar het volgende verhaal

Trudi

Een leuk verhaal weer, jullie hebben al veel beleefd

Joke

Wat een belevenissen allemaal en top geschreven

Riet Sp

Weerceen mooi geschreven verhaal👌🙋‍♀️

Lijneke

Chapeau Michel..doe het je niet na hoor in zo'n mandje stappen..maar weer een geweldige ervaring erbij jullie. brrr beetje een berg afdenderen .benieuwd nu wat jullie nog meer uitgaan spoken..veel plezier
.dikke kus

Chantal

In een woord...FANTASTISCH!

Valerie

Wat een gave belevenissen weer!

Groetjes Valerie

Mirjam

Ik heb ook hoogtevrees maar in een luchtballon gek genoeg niet. Gaaf dat jullie dit hebben gedaan zeg! Bofkonten die kids van jullie!